Terug naar het overzicht

Ambitieuze plannen bij Arbovisie 2040

Demissionair minister Van Gennip wil dat er in 2040 geen arbeidsdoden door slechte arbeidsomstandigheden meer zijn. Deze ambitie ligt vast in Arbovisie 2040 die de minister 30 oktober aan de Tweede Kamer aanbood.

20-11-2023
2 minuten

Arbeidsomstandigheden

Van Gennip: “het gebeurt nog te vaak dat mensen in Nederland ziek worden of zelfs overlijden door slechte arbeidsomstandigheden. Soms door een ongeval, soms pas jaren later vanwege onbeschermd werken met gevaarlijke stoffen. Dit heeft grote gevolgen voor duizenden werknemers en hun familie.” Daarom is de doelstelling van de minister om in 2040 geen arbeidsdoden door slechte arbeidsomstandigheden meer te hebben. Om haar ambitie te bereiken moeten arbeidsomstandigheden en veiligheid op het werk drastisch verbeteren.

Permanent Actueel

Dit artikel komt uit Permanent Actueel (rubriek: inkomen). Permanent actueel is een belangrijk middel om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. 

De nieuwsartikelen informeren je op een begrijpelijke manier over relevante ontwikkelingen uit de beroepspraktijk. Daarnaast krijg je handige tips om de informatie direct toe te kunnen passen in de praktijk. De rubricering per beroepskwalificatie zorgt ervoor dat je alleen nieuwsitems ziet die voor jou relevant zijn. Daarnaast kan je je kennis testen door vragen te beantwoorden en maandelijkse toetsen te maken. Dit stimuleert je actieve betrokkenheid bij het leerproces. Bovendien worden je scores bijgehouden. Zo toon je efficiënt aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat je de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen.

Voor slechts € 8,25 p.m. heb je toegang tot Permanent Actueel. Je krijgt waardevolle informatie, bereid je voor op het belangrijke periodieke PE-examen en je voldoet aan de eisen van de AFM.

Delen: