Terug naar het overzicht

Succesverhaal: Hogeschool Utrecht

In de wereld waar financiële markten steeds complexer worden, staat de kwaliteit van het onderwijs centraal. De samenwerking tussen Dukers & Baelemans en Hogeschool Utrecht is een “schoolvoorbeeld” van hoe toekomstgerichte educatie moet zijn. Wij spraken Erik Brouwer hierover. Toegewijd docent en programmaleider bij Hogeschool Utrecht. 

21-03-2024
5 minuten

De kracht van partnerschap

Erik Brouwer benadrukt de waarde van echte partnerschap met Dukers & Baelemans. De samenwerking biedt niet alleen actueel en praktisch materiaal voor studenten, maar samen wordt er nagedacht over de toekomstige uitdagingen in de financiële sector. Het persoonlijke contact en de korte lijnen tussen studenten, docenten en Dukers & Baelemans zorgen voor een unieke en educatieve ervaring. 

 

Bekijk het interview hier als video.

Flexibel curriculum voor de toekomst

Het aanbieden van een flexibel curriculum dat inspeelt op de behoeften van studenten en hun toekomstige carrières is cruciaal. Erik vertelt hoe de samenwerking met CFP en andere partners het leren in het heden met toekomstige beroepspraktijken verbindt, waardoor studenten levenslang leren omarmen. 

Bovengemiddelde slagingspercentage

De samenwerking heeft al geleid tot indrukwekkende resultaten, zoals slagingspercentages die boven het landelijk gemiddelde liggen. Erik deelt verhalen van afgestudeerden die nu succesvol zijn in de financiële sector, mede dankzij de brug die is geslagen tussen het curriculum en de wettelijke vereisten in de financiële sector. 

Juist het persoonlijke en de korte lijnen is wat deze samenwerking onderscheidt. Weten wat er bij elkaar speelt en dat je op elkaar kan rekenen. - Erik

Toekomstpersectief

Met een blik op de toekomst benadrukt Erik de wens om de samenwerking uit te bouwen en het leven lang ontwikkelen verder te faciliteren. Hij adviseert potentiële opdrachtgevers van Dukers & Baelemans om het gesprek aan te gaan en te ontdekken hoe deze samenwerking succesvol kan worden ingezet binnen hun eigen organisatie. 
 
De samenwerking tussen Dukers & Baelemans en de Hogeschool Utrecht, verrijkt met de inzichten van Erik Brouwer, toont aan hoe essentieel innovatieve en toekomstgerichte benaderingen zijn in het onderwijs van binnen de financiële sector. Deze samenwerking dient als een model voor hoe onderwijsinstellingen en opleiders samen kunnen werken aan de succesvolle voorbereiding van studenten op de uitdagingen van morgen. 

Delen: