1. Home
 2. Opleidingen
 3. CDD/KYC
 4. CDD/KYC-Analist
CDD/KYC

CDD/KYC-analist

 • Een vliegende start als CDD/KYC-analist: van wet- en regelgeving naar toepassing in de praktijk
 • Praktijktrainingen verzorgd door ervaren CDD/KYC-professionals
 • Voordeelpakket
 • Studievorm Digitaal en klassikaal
 • Studiebelasting 30 uur (incl. e-learning)
 • Prijs € 1.125

Opleiding CDD/KYC-Analist

Wil jij opgeleid of omgeschoold worden tot CDD/KYC-analist? Schrijf je dan nu in voor de praktijkgerichte opleiding bij Dukers & Baelemans. 

Wat doet een CDD/KYC-analist?

Bestrijding van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering staat hoog op de prioriteitenlijst in de financiële sector. CDD/KYC-analisten hebben hierin een cruciale rol. Zij staan immers dagelijks in contact met de klant, kennen deze als geen ander en hebben een signalerende rol waar het gaat om risico’s in het kader van Customer Due Diligence (CDD)/Know Your Customer (KYC). Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, dragen CDD/KYC-analisten bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

In deze praktijkgerichte opleiding leer je de meest relevante kennis en vaardigheden van een CDD/KYC-analist. Hiermee maak je een vliegende start als CDD/KYC-analist: van wet- en regelgeving naar toepassing in de praktijk.

Inhoud

CDD/KYC is een actueel onderwerp in de financiële wereld. Iedereen die klantcontact heeft, krijgt ermee te maken. Het is daarom van belang om op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving maar vooral ook te weten hoe je deze regelgeving in de praktijk toepast.

In de e-learning Wwft Introductie (CDD/KYC) leer je de basisprincipes van Wwft en CDD/KYC. Denk bijvoorbeeld aan de pijlers van de Wwft, het herkennen en anticiperen op red flags en het melden van ongebruikelijke transacties. Daarnaast leer je hoe je op een constructieve wijze in gesprek komt met de klant.

In de Praktijktraining CDD: Klantacceptatie en -monitoring (1-daagse) leer je o.a. de facetten van een cliëntenonderzoeksproces en hoe je samen met een klant eventuele integriteitsrisico’s in beeld brengt. Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector.

In de Praktijktraining CDD: Reviews schrijven (1-daagse) leer je welke rol monitoring en reviewen in het CDD/KYC-beheersingsraamwerk heeft en je hoe je aan de hand van een stappenplan een review schrijft.

In de Praktijktraining CDD: In gesprek met je klant (1-daagse) leer je hoe je met klanten in verbinding komt over CDD/KYC. Zo leer je hoe je verschillende klanttypes herkent en hoe je weerstand voorkomt.

Alle trainingen hebben een interactief karakter en bevatten naast theorie ook vooral uitgebreide casuïstiek uit de praktijk, zodat je leert wat er in de praktijk van CDD/KYC-analisten wordt verwacht.

Voor wie?

De opleiding CDD/KYC-analist is geschikt voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD/KYC. Ook is deze opleiding uitermate geschikt voor (financieel) professionals die ambities in het CDD/KYC-domein hebben.

Is CDD/KYC nieuw voor je? Dan maak je met deze opleiding een vliegende start in een vakgebied vol carrièrekansen. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Resultaat

Na het behalen van de e-learning en het doorlopen van de drie praktijktrainingen heb je de meest relevante kennis en vaardigheden opgedaan om een vliegende start te maken als CDD/KYC-analist. Zo ben je niet alleen op de hoogte van wet- en regelgeving, maar ben je juist in staat om deze vereisten toe te passen in de praktijk.

Leervorm

De opleiding CDD/KYC-analist bestaat uit de e-learning Wwft Introductie (CDD/KYC) en drie praktijktrainingen. 

E-learning Wwft Introductie (CDD/KYC):

De e-learning biedt een interactieve leerervaring door de combinatie van korte teksten, oefenvragen, uitlegvideo’s, hotspotafbeeldingen en oefenopdrachten. Zo behaal je de leerdoelen op een leuke en effectieve manier. Je rondt de e-learning af met een kennistoets van 25 meerkeuzevragen.

Drie CDD/KYC praktijktrainingen:

 • Praktijktraining CDD: Klantacceptatie en -monitoring (1-daagse);
 • Praktijktraining CDD: Reviews schrijven (1-daagse);
 • Praktijktraining CDD: In gesprek met je klant (1-daagse).

Materialen

 • Toegang tot de e-learnings in het opleidingsportaal van Dukers & Baelemans.

 • Studeren via je computer via het opleidingsportaal.

 • Studeren via de app ‘Dukers & Baelemans’  (iOS en Android).

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst een jaar geldig. 

Certificaat

Na het behalen van de toets (25 meerkeuzevragen) in de e-learning Wwft Introductie (CDD/KYC), kun je in je digitale leeromgeving een persoonlijk certificaat behalen. Daarnaast ontvang je na deelname aan alle praktijktrainingen een deelnamecertificaat. 

Inschrijven

CDD/KYC Analist

Prijs
€ 1.125
Inbegrepen
 • E-learning Wwft Introductie (CDD/KYC)
 • Praktijktraining CDD: Klantacceptatie en -monitoring
 • Praktijktraining CDD: Reviews schrijven
 • Praktijktraining CDD: In gesprek met je klant
 • Toegang tot digitale leeromgeving en app
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 06 juni 2024 (09:30 - 16:30)
 • 20 juni 2024 (09:30 - 16:30)
 • 04 juli 2024 (09:30 - 16:30)
Locatie Utrecht
Startdatum
 • 19 september 2024 (09:30 - 16:30)
 • 10 oktober 2024 (09:30 - 16:30)
 • 07 november 2024 (09:30 - 16:30)
Locatie Utrecht
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail, whatsapp (beiden ma t/m vrij van 8.00 tot 17.00 uur) of telefoon (ma t/m vrij van 9.00 tot 16.00 uur).

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans