Dukers Baelemans 7357
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. CDD/KYC
 4. CDD/KYC-Analist
CDD/KYC

CDD/KYC-analist

 • Een vliegende start als CDD/KYC-analist: van wet- en regelgeving naar toepassing in de praktijk
 • Praktijktrainingen verzorgd door ervaren CDD/KYC-professionals
 • Ook mogelijk met STAP-budget
 • Studievorm Digitaal en klassikaal
 • Studiebelasting 30 uur (waarvan 5 uur zelfstudie)
 • Prijs € 1.085 (STAP-suggestie)

CDD/KYC-Analist

Bestrijding van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering staat hoog op de prioriteitenlijst in de financiële sector. Vanzelfsprekend hebben CDD/KYC-analisten hierin een cruciale rol. Zij staan immers dagelijks in contact met de klant, kennen deze als geen ander en hebben een signalerende rol waar het gaat om risico’s in het kader van Customer Due Diligence (CDD)/Know Your Customer (KYC).

Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, dragen CDD/KYC-analisten bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel. In deze praktijkgerichte opleiding leer je de meest relevante kennis en vaardigheden van een CDD/KYC-analist. Hiermee maak je een vliegende start als CDD/KYC-analist: van wet- en regelgeving naar toepassing in de praktijk.

Inhoud

CDD/KYC is een actueel onderwerp in de financiële wereld. Iedereen die klantcontact heeft, krijgt ermee te maken. Het is daarom van belang om op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving maar vooral ook te weten hoe je deze regelgeving in de praktijk toepast.

In de e-learning Wwft Introductie (CDD/KYC) leer je de basisprincipes de Wwft en CDD/KYC. Denk bijvoorbeeld aan de pijlers van de Wwft, het herkennen en anticiperen op red flags en het melden van ongebruikelijke transacties. En hoe je bijvoorbeeld op een constructieve wijze in gesprek komt met je klant.

In de Masterclass Klantbeeld organisaties (1-daagse) leer je o.a. de facetten van een cliëntenonderzoeksproces en hoe je samen met een klant eventuele integriteitsrisico’s in beeld brengt. Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

In de Masterclass Geografisch risico (1-daagse) leer je o.a. de diverse typen geografische risico’s, hoe je deze herkent bij een klant en wat de mogelijke gevolgen zijn als ze niet worden aangepakt.

In de Masterclass Reviews schrijven (1-daagse) leer je welke rol monitoring en reviewen in het CDD/KYC-beheersingsraamwerk heeft en je hoe je aan de hand van een stappenplan een review schrijft.

Alle Masterclasses hebben een interactief karakter en bevatten naast theorie ook vooral uitgebreide casuïstiek uit de dagelijkse praktijk, zodat je leert wat er in de praktijk van CDD/KYC-analisten wordt verwacht.

Voor wie?

De opleiding CDD/KYC-analist is voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD/KYC. Ook is deze opleiding uitermate geschikt voor (financieel) professionals die ambities in het CDD/KYC-domein hebben. Is CDD/KYC nieuw voor je? Dan maak je met deze opleiding een vliegende start in een vakgebied vol carrièrekansen. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Resultaat

Na het behalen van de e-learning en het doorlopen van de drie praktijkdagen heb je de meest relevante kennis en vaardigheden opgedaan om een vliegende start te maken als CDD/KYC-analist. Zo ben je niet alleen op de hoogte van wet- en regelgeving, maar ben je juist in staat om deze vereisten toe te passen in de praktijk.

Wil je meer weten over de leerdoelen van elk onderdeel? Kijk dan onder het kopje ‘Resultaten’ bij Wwft Introductie (CDD/KYC), Masterclass Klantbeeld organisaties, Masterclass Geografisch risico en Masterclass Reviews schrijven.

Leervorm

De opleiding CDD/KYC-analist bestaat uit:

- E-learning Wwft Introductie (CDD/KYC). De e-learning biedt een interactieve leerervaring door de combinatie van korte teksten, oefenvragen, uitlegvideo’s, hotspotafbeeldingen en oefenopdrachten. Zo behaal je de leerdoelen op een leuke en effectieve manier. Je rondt de e-learning af met een kennistoets van 25 meerkeuzevragen.

- Masterclass Klantbeeld organisaties (1-daagse). Ter voorbereiding op de masterclass bestudeer je een korte e-learning in onze digitale leeromgeving.

- Masterclass Geografisch risico(1-daagse). Ter voorbereiding op de masterclass bestudeer je een korte e-learning in onze digitale leeromgeving.

- Masterclass Reviews schrijven (1-daagse). Ter voorbereiding op de masterclass bestudeer je een korte e-learning in onze digitale leeromgeving.

Materialen

 • Toegang tot de e-learnings in het opleidingsportaal van Dukers & Baelemans.

 • Studeren via je computer via het opleidingsportaal.

 • Studeren via de app ‘Dukers & Baelemans’  (IOS en Android).

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Certificaat

Na het behalen van de toets (25 meerkeuzevragen) in de e-learning Wwft Introductie (CDD/KYC), kun je in je digitale leeromgeving een persoonlijk certificaat behalen. Daarnaast ontvang je na deelname van alle masterclasses één deelnamecertificaat. 

Vervolgopleidingen

CDD/KYC is een vakgebied met veel doorgroeimogelijkheden voor CDD/KYC-analisten. Heb je na deze opleiding de smaak te pakken en wil jij je ook verder ontwikkelen? Dan adviseren we je om je na deze module in te schrijven voor de andere 1-daagse masterclasses . Dit zijn praktijkgerichte en interactieve trainingen die worden verzorgd door ervaren CDD/KYC-trainers.

Inschrijven

CDD/KYC Analist

Prijs
€ 1.085
Inbegrepen
 • E-learning Wwft Introductie (CDD/KYC)
 • Masterclass Klantbeeld organisaties
 • Masterclass Geografisch risico
 • Masterclass Reviews schrijven
 • Toegang tot digitale leeromgeving en app
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 08 februari 2023 (09:30 - 16:30)
 • 08 maart 2023 (09:30 - 16:30)
 • 22 maart 2023 (09:30 - 16:30)
Locatie Utrecht
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans