1. Home
  2. CDD - junior

Junior CDD/KYC opleidingen

Stap binnen in de strijd tegen financieel-economische criminaliteit. Een vakgebied dat barst van de carrièrekansen. Met onze opleidingen start je vol vertrouwen aan jouw carrière-avontuur in CDD/KYC.

Versnel je carrièrekansen

CDD/KYC is cruciaal voor het beschermen van de financiële integriteit en het voorkomen van ondermijning van het financiële stelsel door criminaliteit. Als junior CDD/KYC-professional verzamel en analyseer je klantinformatie, van bedrijven of particulieren, zoals identiteit, zakelijke activiteiten en patronen in transactieverkeer. Met als doel risico’s en ongebruikelijke transacties op te sporen en te signaleren. 

Volg een Junior CDD opleiding

Onze opleidingen bieden je de kans om te groeien in dit betekenisvolle vakgebied. Ben je geïnteresseerd in CDD/KYC en wil je weten wat je te wachten staat? Ontdek bij ons de essentiële kennis en vaardigheden om vol vertrouwen aan jouw carrière-avontuur te beginnen. 

 

Welke Junior CDD opleiding(en) kies jij?

Zelfstudies

Leer via zelfstudie waar en wanneer het jou uitkomt. Ontdek de basisprincipes, maak een verdiepingsslag op de taken en werkwijzen van een CDD/KYC-professional en witwastypologieën. En blijf aantoonbaar up-to-date in de snel veranderende wereld van CDD/KYC. 

Kies je opleiding: 

 

Aan de slag

Bereid je in onze praktijkgerichte trainingen voor op een carrièrestart in CDD/KYC. Leer wat witwassen is, met welke kennis en vaardigheden je een cliëntenonderzoek uitvoert, hoe je klantrisico’s blijft beheersen. En ontdek hoe je risicogericht en to-the-point een review schrijft. 

 

De volgende stap

Bekwaam je onze vervolgtrainingen op alle fundamentals van CDD/KYC. Leer transacties te analyseren, brengt organisatiestructuren in kaart en leer UBO’s bepalen. En leer op welke signalen je alert moet zijn om terrorismefinanciering te voorkomen.

Ontdek meer over CDD/KYC

Maak kennis met jouw (toekomstige) trainers op het YouTube kanaal van Dukers & Baelemans. Ook vind je het antwoord op belangrijke vragen over jouw vakgebied, kort en eenvoudig uitgelegd door een van onze trainers. 

FAQ

Ik heb anderen over CDD horen praten, past het bij mij?

Benieuwd of CDD/KYC bij jou past? Nou, dat hangt af van jouw interesses, vaardigheden, persoonlijkheid en carrièredoelen. Krijg jij energie van het idee om je steentje bij te dragen aan het bestrijden van financiële criminaliteit? Heb je een scherp oog voor detail, ben je integer en wil je altijd blijven groeien, dan zou CDD/KYC wel eens jouw ding kunnen zijn! Het is een uitdagend en betekenisvol vakgebied. Praat met professionals, doe verder onderzoek. En natuurlijk helpen we je om een weloverwogen beslissing te nemen over jouw toekomst in CDD/KYC.

Hoe start ik vol vertrouwen in het vak CDD/KYC?

Of je nu net afgestudeerd bent of al werkervaring hebt in een ander vakgebied, het kan behoorlijk spannend zijn om te starten in CDD/KYC. Er is namelijk veel dat je moet weten en kunnen. Toch zijn er manieren om vol vertrouwen te starten. Ontwikkel je basiskennis. Oh, en vergeet niet om bij je werkgever te informeren wat ze van je verwachten in de eerste paar maanden. En ook: maak connectie met professionals in CDD/KYC en vraag om advies. Als je deze checks kunt afvinken, dan kun je vol vertrouwen beginnen in CDD/KYC en kan je een verpletterende eerste indruk maken.

Welke doorgroeimogelijkheden heb ik als junior?

Het bestrijden van financieel economische criminaliteit is én blijft een prioriteit voor de financiële sector. Zo zijn er volop doorgroeimogelijkheden voor professionals die verder willen in hun carrière-avontuur. Naarmate je meer ervaring opdoet, zul je jezelf omringen met complexe klantdossiers die ver over onze landgrenzen gaan, waarbij betaalstromen en entiteiten een ingewikkeld web vormen. Naarmate je groeit in je rol, kun je anderen coachen en hun werk aanscherpen. Je wordt een mentor voor je collega's en deelt je kostbare kennis en ervaring. Wees dus niet bang je ambitie te tonen.

Maak ik wel écht impact als financial crime fighter?

Het vakgebied CDD/KYC is relatief nieuw en daardoor nog volop in ontwikkeling. Wwft-plichtigen zoals banken weten steeds beter de focus en energie te leggen naar klanten die risico’s met zich mee kunnen brengen. Risk based noemen ze dat. Nu is het moment om in te stappen. Om meters te maken, kennis en ervaring op te doen. Zodat je later kan doorgroeien naar steeds complexere klantonderzoeken, met krachtige AI aan je zijde. 

We horen graag van je!

Wil je meer informatie over onze Junior CDD opleidingen of een studieadvies op maat? Wij staan voor jou klaar via e-mail, whatsapp (beiden ma t/m vrij van 8.00 tot 17.00 uur) of telefoon (ma t/m vrij van 9.00 tot 16.00 uur).

Incompany (maatwerk)

Wil je weten hoe we jouw medewerkers kunnen voorbereiden én doorontwikkelen in de spannende wereld van CDD/KYC? Met onze jarenlange ervaring in het verzorgen van hoogwaardige incompany-opleidingen en het ontwikkelen van leerlijnen en leertrajecten in samenwerking met partners, staan we klaar om jouw medewerkers versnelt te ontwikkelen in de dynamische wereld van CDD/KYC.

Cursistendesk Dukers Baelemans
Deze partners zijn versneld ontwikkeld in CDD :
ABN Amro logo Dukers Baelemans