Dukers Baelemans 6715
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Erkend financieel adviseur (SEH)
 4. PE SEH 2022 - Oversluiten en familiebank
Erkend financieel adviseur (SEH)

Oversluiten en Familiebank

 • Gericht op de adviespraktijk
 • Mogelijkheid tot inbreng van eigen praktijkcasuïstiek
 • Ervaren trainers uit de adviespraktijk
 • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
 • PE-punten 6 PE SEH punten (B)
 • Prijs Vanaf € 194

Oversluiten en familiebank (PE SEH)

In 2021 zijn meer hypotheken gesloten voor over- en bijsluiten dan voor het kopen van een huis.  Daarnaast zien we door de stijgende prijzen op de woningmarkt dat het voor starters steeds moeilijker is om een huis te kopen. In deze training combineren we beide onderwerpen.

Vragen die aan de orde komen zijn: Wanneer is nu sprake van een passend oversluitadvies en hoe kunnen ouders hun kinderen helpen om de koop van hun droomhuis te realiseren? Door het onderwerp oversluiten en familiebank te combineren sluit deze training optimaal aan op de actuele marktomstandigheden waarmee jouw klanten worden geconfronteerd.

Inhoud

Oversluiten

Deze training bestaat uit twee delen. In het eerste deel stel je samen met je collega’s en onder begeleiding van de trainer vast hoe het adviesproces voor een oversluitadvies eruit ziet. Je leert te achterhalen wat de doelstelling is van een klant als het gaat om oversluiten. In praktijkcasuïstiek ga je samen met je collega’s berekenen of de klant met oversluiten de kosten terugverdient. Deze berekening sluit ook aan bij de richtlijnen van de AFM op dat gebied.

Je betrekt nadrukkelijk ook eventuele opbouwproducten in je oversluitadvies. Tijdens de training kijken we ook naar andere alternatieven, zoals rentemiddeling en het aanpassen van de huidige hypotheek. Je krijgt tips en handvatten om je oversluitadvies goed vast te leggen in je dossier.

Familiebank

In het tweede deel van de training bespreek je met de andere deelnemers en de trainer welke mogelijkheden ouders hebben om hun kinderen te helpen bij het kopen van hun huis. Daarbij is aandacht voor de fiscale aspecten en bespreken we de voor- en nadelen van de verschillende alternatieven. Uiteraard worden ook de juridische aandachtpunten behandeld.

Beide onderwerpen komen uitgebreid aan bod door middel van onder andere praktijk casuïstiek, waardoor de inhoud toepasbaar wordt in je dagelijkse adviespraktijk. Tijdens de bijeenkomst is gelegenheid om ook die zaken te bespreken die jij zelf in je adviespraktijk tegenkomt.

Voor wie?

Deze1-daagse opleiding is bedoeld voor financieel adviseurs en hypotheekadviseurs die zich verder willen bekwamen in hun vak. Erkend Financieel Adviseurs behalen met deze opleiding bovendien 6 PE SEH punten voor 2022 (categorie B).

 

Materialen

Bij deze opleiding krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving met hierin:
 • De casuïstiek voor de opleidingsdag.
 • Syllabus die je als naslagwerk kunt gebruiken. 

Na afloop van de opleidingsdag ontvang je de presentatie en de uitwerkingen van de casuïstiek.

PE-punten

Door het volgen van deze eendaagse opleiding behaal je 6 PE SEH punten categorie B voor 2022.

Na jouw deelname aan de opleiding melden we de PE SEH punten voor je aan bij de SEH. Volg je naast deze eendaagse opleiding bij ons ook (een) e-learning(s) waarmee je PE SEH punten behaalt? Deze PE SEH punten melden wij op verzoek aan. Stuur hiervoor een e-mail naar pepunten@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH nummer.

Resultaat

 • Na het volgen van deze training ben je helemaal op de hoogte van de voorwaarden en eisen waaraan een goed oversluitadvies aan moet voldoen.
 • Je kunt de doelstelling van je klant achterhalen en je kunt motiveren waarom jouw advies passend is in de betreffende klantsituatie.
 • Je bent in staat op basis van de richtlijnen van de AFM de terugverdientijd na oversluiten te berekenen. Verder weet je welke mogelijkheden ouders hebben om hun kinderen te helpen bij de aankoop van de woning en welke juridische en fiscale aandachtspunten van belang zijn.
 • Je kunt daarbij onderbouwen welk alternatief voor je klant het best passend is.  

Startdata en locaties

Inbegrepen
 • Digitale leeromgeving met casuïstiek en syllabus
 • Vrijgesteld van btw

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Inbegrepen
 • Digitale leeromgeving met casuïstiek en syllabus
 • Locatiekosten
 • Vrijgesteld van btw

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans