PE SEH 2020 - Combinatie­programma Echtscheiding en Risicobereidheid (2-daags)

Wil je in een keer de benodigde 12 PE SEH punten voor 2020 behalen? Kies dan voor onze tweedaagse opleiding en profiteer van korting! Je kunt deze opleiding klassikaal of als virtual classroom volgen. Je betaalt hiervoor € 298 i.p.v. € 348 voor 2 losse virtual classrooms of € 349 i.p.v. € 396 voor 2 losse eendaagse klassikale opleidingen. En: bij ons geen verborgen kosten. Onze prijzen zijn inclusief locatiekosten (bij klassikaal) en vrijgesteld van BTW!

Wil je meer weten over onze andere opleidingsmogelijkheden voor PE SEH 2020? Bekijk dan onze themapagina PE SEH 2020.


  • Scherpe prijs
  • Ervaren trainers uit de adviespraktijk
  • Ruimte voor inbreng van klantsituaties en netwerken met vakgenoten
Studievorm
Klassikaal of virtual classroom (2 dagen)
Prijs
Vanaf € 298
PE SEH punten
12 punten (categorie A)

Behaal 12 punten PE SEH tegen kortingstarief

Echtscheiding

De kans dat een huwelijk eindigt door echtscheiding is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ruim 35%. Voor partners is een echtscheiding niet alleen emotioneel een zwaar proces. Ook financieel heeft een echtscheiding grote gevolgen. Als Erkend Financieel Adviseur (EFA) ben jij bij uitstek in staat om de klant te begeleiden in de financiële aspecten rondom echtscheiding.

Tijdens de dag 'Echtscheiding' behandelen we de benodigde kennis en vaardigheden om jouw klant te adviseren bij echtscheiding of relatiebeëindiging. Met een ervaren EFA docent en jouw vakgenoten bespreek je de belangrijkste fiscale en juridische onderwerpen op het gebied van echtscheiding. Zo behandelen we de wet Herziening partneralimentatie die op 1 januari 2020 inging, de actualiteit rond vergoedingsrechten, het wetsvoorstel verdeling pensioen bij scheiding 2021 en het lijfrentebesluit. Ook bespreken we de invloed van de versobering rond de fiscale aftrekbaarheid van verschillende aftrekposten op het consumptief besteedbaar inkomen. Tenslotte bespreken we hoe je in een vroegtijdig stadium het risico van relatiebeëindiging in je adviesgesprekken kunt integreren.

Na afloop ben je in staat om het onderwerp relatiebeëindiging te agenderen in jouw adviesgesprek. Je kunt klanten die met echtscheiding of relatiebeëindiging te maken krijgen, bijstaan en begeleiden bij de financiële keuzes die zij moeten maken. In je advies neem je de belangrijkste fiscale en juridische aspecten op het gebied van echtscheiding mee.

Risicobereidheid

Arbeidsongeschiktheid en overlijden kunnen grote financiële gevolgen hebben voor jouw klant. Als Erkend Financieel Adviseur (EFA) is het daarom belangrijk om deze onderwerpen vroegtijdig met jouw klanten te bespreken. Ook verplichten wet en regelgeving jou om aandacht te besteden aan de betaalbaarheid van (hypothecair) krediet bij arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Tijdens de dag 'Risicobereidheid' gaan we in op de in op de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en overlijden voor het consumptief besteedbaar inkomen van de klant. We bespreken actuele ontwikkelingen op dit gebied waarbij we onder andere aandacht besteden aan recente uitspraken van het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid). Samen oefenen we op welke wijze je inkomensrisico’s in een vroeg stadium bij de klant onder de aandacht brengt. We bespreken hoe je wensen en doelstellingen van de klant boven tafel krijgt. Goed doorvragen, confronteren en prioriteren zijn hierbij van groot belang. Uiteraard is het van belang dat je de keuzes van de klant helder en in begrijpelijke taal vastlegt in het adviesdossier.

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om inkomensrisico’s op natuurlijke wijze met jouw klanten te bespreken. Je kunt helder uitleggen welke gevolgen arbeidsongeschiktheid en overlijden hebben voor de financiële positie van jouw klant. Je bent in staat om de wensen en doelstellingen van de klant te achterhalen en te vertalen naar een concreet advies. Tenslotte leg je de keuzes zodanig vast in het adviesdossier dat duidelijk is op welke wijze jouw advies aansluit op de wensen en doelstellingen van je klant.

Praktijk casuïstiek

Alle onderwerpen komen aan de orde in herkenbare praktijk casuïstiek. De ervaren EFA trainer zoekt hierbij steeds naar interactie en deelnemers krijgen de ruimte om eigen casussen uit de praktijk naar voren te brengen. 

Syllabi

Als onderdeel van deze tweedaagse opleiding ontvang je diverse syllabi die je als naslagwerk kunt gebruiken. 

Onze leervormen

PE SEH 2020 - Combinatieprogramma Echtscheiding en Risicobereidheid - Klassikaal

Tweedaagse klassikale opleiding. Prijs € 349 (incl. locatiekosten en vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

Lees meer

PE SEH 2020 - Combinatieprogramma Echtscheiding en Risicobereidheid - Klassikaal

Tweedaagse klassikale opleiding. Prijs € 349 (incl. locatiekosten en vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

PE SEH 2020 - Combinatieprogramma Echtscheiding en Risicobereidheid - Virtual Classroom

Tweedaagse opleiding in de vorm van een virtual classroom. Prijs € 298 (incl. locatiekosten en vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande li…

Lees meer

PE SEH 2020 - Combinatieprogramma Echtscheiding en Risicobereidheid - Virtual Classroom

Tweedaagse opleiding in de vorm van een virtual classroom. Prijs € 298 (incl. locatiekosten en vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

PE SEH 2020

Vanaf slechts € 251 kun je bij Dukers & Baelemans de benodigde 12 PE SEH punten behalen om jouw certificering voor Erkend Financieel Adviseur te b…

Lees meer