Terug naar het overzicht

Nieuwe versie van VRKI 2.0 geïntroduceerd door CCV

Per januari heeft het CCV een nieuwe versie van de Verbeterde Risicoklassenindeling 2.0 (VRKI) gepubliceerd. Deze versie is geldig vanaf 1 januari 2024. De vorige versie mag nog tot 1 april 2024 worden gebruikt. Tevens is BORG-A geïntroduceerd.

15-02-2024
2 minuten

Overgangsperiode

Voor veel bedrijven biedt de VRKI 2.0 de juiste handvatten om passende beveiligingsmaatregelen te treffen. Sommige bedrijven zijn echter veel risicovoller dan andere of passen niet goed binnen de VRKI 2.0. Je kunt daarbij denken aan zonnepanelenparken, musea of datacenters. Voor deze objecten met een zeer hoog risico is keurmerk BORG-A ontwikkeld. Dit keurmerk is per 2 januari 2024 in werking getreden.

De VRKI 2.0 2024 is vanaf 2024 in gebruik. Je kunt vanwege de overgangsperiode nog wel de 2023 versie tegenkomen. De verschillen tussen VRKI 2.0 2023 en VRKI 2.0 2024 zijn klein.

Permanent Actueel

Het volledige artikel is beschikbaar in Permanent Actueel (rubriek: schade zakelijk). Permanent actueel is een belangrijk middel om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. 

De nieuwsartikelen informeren je op een begrijpelijke manier over relevante ontwikkelingen uit de beroepspraktijk. Daarnaast krijg je handige tips om de informatie direct toe te kunnen passen in de praktijk. De rubricering per beroepskwalificatie zorgt ervoor dat je alleen nieuwsitems ziet die voor jou relevant zijn. Daarnaast kan je je kennis testen door vragen te beantwoorden en maandelijkse toetsen te maken. Dit stimuleert je actieve betrokkenheid bij het leerproces. Bovendien worden je scores bijgehouden. Zo toon je efficiënt aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat je de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen.

Voor slechts € 8,25 p.m. heb je toegang tot Permanent Actueel. Je krijgt waardevolle informatie, bereid je voor op het belangrijke periodieke PE-examen en je voldoet aan de eisen van de AFM.

Delen: