1. Home
 2. Opleidingen
 3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)
 4. GAP Leergang Vermogensplanner (FVP)
Certified Financial Planner (CFP/FFP)

GAP - Leergang Vermogensplanner (FVP)

 • Speciaal voor overgang LVP naar CFP®
 • Gericht op gestelde GAP-vereisten FFP
 • Toptrainer uit de praktijk
 • Studievormen Digitaal
 • PE-punten 6 PE CFP (PT)
 • Prijs € 390

Vermogensplanner → Financieel Planner ®

Heb jij in 2023 of eerder de post-HBO opleiding Leergang Vermogensplanner (LVP) met succes afgerond? Dan heb je de mogelijkheid om gecertificeerd financieel planner (CFP®) te worden via jouw LVP diploma. Dit is mogelijk door het samengaan van de Federatie Vermogensplanners (FVP) en Federatie Financieel Planners (FFP). Meld je voor deze training (als je nog geen lid bent) eerst aan bij de FFP via fvp@ffp.nl

Afhankelijk van het jaar van slagen, gelden er verschillende voorwaarden. Voor iedereen geldt: vóór 1 januari 2025 dien je deel te nemen aan een speciaal PE CFP GAP-programma, gericht op de GAP-vereisten zoals vastgesteld door de stichting Federatie Financieel Planners (FFP). Met deelname aan deze dag voldoe je gelijk aan de gestelde PE-verplichting Praktijktoepassing (PT) voor 2024.

Inhoud

Er is sprake van een GAP tussen de vereisten van de Leergang Vermogensplanner (2023 of eerder) en het keurmerk gecertificeerd financieel planner. Dit PE CFP GAP-programma is daar precies op gericht. Het PE-programma bestaat uit een syllabus (zelfstudie) en trainingsdag, waarbij de syllabus de voorbereiding is op de online trainingsdag.

Voor wie?

Deze PE-training is speciaal voor geslaagden van de post-HBO Leergang Vermogensplanner (2023 of eerder) die gecertificeerd financieel planner willen worden. Dit programma is dan ook specifiek afgestemd op de door FFP gestelde vereisten voor het GAP-programma Leergang Vermogensplanner. Afhankelijk van het jaar van slagen, gelden er verschillende voorwaarden.

Heb jij in 2023 de Post HBO geaccrediteerde leergang Vermogensplanner (CPION examen behaald) met succes afgerond dan dien je vóór 1 januari 2025 dit GAP programma te volgen. Daarmee voldoe je in 2024 ook direct aan de CFP PE-punten eis voor praktijktoepassing (PT). 

Heb jij in 2021 of in 2022 de leergang Vermogensplanner met succes afgerond dan dien je naast het GAP programma vóór 1 januari ‘25 ook een extra PT-programma volgen. Kies daarvoor een van onze PE CFP-trainingen.

Ben jij in 2020 of eerder geslaagd voor de leergang Vermogensplanner dan dien je naast het GAP programma en het inhaalprogramma actualiteiten aan te tonen voldoende opleiding te hebben genoten tussen de tijd van diplomering en het moment van aanmelden. Hierbij wordt gekeken of deze opleidingen voldoen aan de gestelde PE-eisen. Je levert hiervoor bij FFP een dossier in met gevolgde opleidingen. Daarbij wordt gekeken naar het niveau van de opleiding en de tijdsinvestering.

Heb je nog vragen over de vereisten of wil jij je aanmelden bij de FFP? Neem dan contact op met FFP via fvp@ffp.nl. De FFP inventariseert en beoordeelt of je voldoet aan de vereisten. 

Resultaat

Met dit GAP-programma voldoe je je volledig aan de PE-verplichting categorie praktijktoepassing (PT) voor 2024. Dit komt in plaats van de normale verplichte PT training 2024 die elke CFP’er in het kader van de registratie dient te behalen. Je ontvangt een certificaat van deelname.

Wij zorgen voor de registratie van jouw PE CFP-punten in het PE-systeem van de FFP. Hiervoor betaal je € 49,50 (excl. BTW) aan de Stichting Certificering FFP. Je ontvangt hiervoor een aparte factuur. Dit bedrag is enerzijds voor de registratie zelf en draagt anderzijds bij aan de totale kosten die de Stichting Certificering FFP maakt om het PE-stelsel voor FFP-leden te ontwikkelen en beheren. Een verdere specificatie van deze werkzaamheden vind je op de website van FFP.

Startdata en locaties

GAP Leergang Vermogensplanner (FVP) - Virtueel classroom

Prijs
€ 390
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 25 september 2024 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
VOL
Startdatum
 • 10 oktober 2024 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
VOL
Startdatum
 • 07 november 2024 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
Startdatum
 • 19 november 2024 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
VOL
Startdatum
 • 09 december 2024 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail, whatsapp (beiden ma t/m vrij van 8.00 tot 17.00 uur) of telefoon (ma t/m vrij van 9.00 tot 16.00 uur).

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans