Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 6261
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Financiële Planning (CFP/FFP)

Financiële Planning (CFP/FFP)

Traditionele taken van de financieel adviseur worden steeds meer digitaal afgehandeld. Het persoonlijk klantadvies blijft echter het domein van de financieel adviseur. De financieel planner is bij uitstek de persoon die deze rol kan vervullen. Bekijk hier onze opleidingen op het gebied van financiële planning.

Opleidingen CFP (voorheen FFP)

Onze leergang Certified Financial Planner (CFP) leidt je op tot gecertificeerd financieel planner. Ben jij Erkend Financieel Adviseur (EFA/SEH)? Dan is het voor jou mogelijk om onze Verkorte leergang CFP te volgen (7 lesdagen i.p.v. 12 lesdagen). Beide leergangen geven we in klassikale vorm. Wil je je enkel voorbereiden op het theorie-examen van de FFP? Dan is het ook mogelijk om het Digitaal zelfstudiepakket voor de leergang CFP te volgen.

PE FFP 2020-2021

In de periode 2020-2021 moet erkend financieel planners om hun FFP certificering te behouden 12 PE FFP Praktijktoepassing (PT) punten en 28 PE FFP punten Kennis & Actualiteit (K&A) behalen. Dukers & Baelemans biedt 3 tweedaagse opleidingen aan die ieder 12 PE FFP PT punten opleveren (de opleiding Echtscheiding kwalificeert bovendien voor 12 PE SEH punten (categorie A)). Je kunt de opleidingen in klassikale variant of als virtual classroom volgen. Ons aanbod voor de K&A punten vind je op de themapagina PE FFP 2020-2021

De uiterlijke datum waarop Financieel Adviseurs hun PE FFP punten 2021 moeten behalen is verlengd tot 1 april 2022. Heb je jouw PE FFP punten nog niet (volledig) behaald? Schrijf je dan nu in!

Examen- en Assessmenttraining CFP (voorheen FFP)

Met onze Examentraining bereid je jezelf optimaal voor op het CFP theorie-examen. Voor Erkend Financieel Adviseurs (EFA/SEH) is er een aparte examentraining die hen voorbereidt op de Examentraining voor het verkort CFP theorie-examen (voor EFA). Met onze Assessmenttraining kunnen Erkend Financieel Adviseurs die de Verkorte leergang CFP volgen, zich optimaal voorbereiden op het CFP Praktijkexamen.  In de volledige leergang CFP is de Assessmenttraining onderdeel van de leergang. De Examen- en Assessmenttrainigen worden klassikaal gegeven. 

Van FFP naar CFP

Adviseurs die zijn gecertificeerd als financieel planner zullen vanaf 1 januari 2022 alleen nog de titel CFP gebruiken. Zo intensiveert de Vereniging FFP haar samenwerking met de internationale Financial Planning Standards Board (FPSB Ltd). Bovendien draagt de keuze voor de titel CFP bij aan een eenduidige uitstraling van de beroepsgroep in Nederland. Meer weten? Je leest het hier.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor een van bovenstaande opleidingen? Selecteer dan hieronder je gewenste CFP/FFP opleiding.

Opleidingen Financiële Planning

Bekijk alle opleidingen

Gerelateerd thema

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.