Dukers Baelemans 6261
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Financiële Planning (CFP/FFP)

Financiële Planning (CFP/FFP)

Certified Financial Planner worden? Of blijven? Hier vind je de opleidingen die jou helpen je doel te bereiken. Actueel, scherp geprijsd en zonder verborgen kosten.

Opleiding financieel planner

Onze Leergang Certified Financial Planner (CFP) leidt je op tot gecertificeerd financieel planner. Ben jij Erkend Financieel Adviseur (EFA/SEH)? Dan kun jij onze Verkorte leergang CFP volgen. Beide leergangen geven we in klassikale vorm. Wil je je enkel voorbereiden op het theorie-examen van de CFP? Kies dan het Digitaal zelfstudiepakket. We bieden ook examen- en assessmenttrainingen.

PE CFP 2022-2023

In de periode 2022-2023 moeten erkend financieel planners om hun CFP certificering te behouden 12 PE CFP Praktijktoepassing (PT) punten en 28 PE CFP punten Kennis & Actualiteit (K&A) behalen.

PE CFP 2022-2023 Praktijktoepassing (PT)

Wij bieden 4 1-daagse opleidingen aan die ieder 6 PE CFP PT punten opleveren. Je kunt de opleidingen in klassikale variant of als virtual classroom volgen. 

Ook bieden we één 2-daagse opleiding aan:

PE CFP 2022-2023 Kennis & Actualiteit (K&A)

Binnen het onderdeel K&A dien je ieder jaar 14 PE CFP punten te behalen. Over de periode 2022-2023 zijn dit dus in totaal 28 punten. Bij Dukers & Baelemans kun je K&A punten behalen via een Wft/PA-abonnement of het volgen van een Actualiteitenprogramma.

K&A Wft/PA-abonnement 
Heb je bij ons een Permanent Actueel abonnement voor één van de modules Basis, Vermogen, Hypothecair Krediet, Inkomen of Pensioen? Dan delen wij deze gegevens op jouw verzoek met de Stichting CFP voor de registratie van de 4 PE CFP K&A punten. 
Lees meer over Permanent actueel

K&A Actualiteitenprogramma 

Examen- en Assessmenttraining CFP

Met onze Examentraining bereid je jezelf optimaal voor op het CFP-theorie-examen. Voor Erkend Financieel Adviseurs (EFA/SEH) is er een aparte examentraining die je voorbereidt op de Examentraining voor het verkort CFP-theorie-examen (voor EFA).

Als je Erkend Financieel Adviseur de Verkorte leergang CFP volgt, kun je met onze Assessmenttraining je optimaal voorbereiden op het CFP Praktijkexamen. In de volledige leergang CFP is de Assessmenttraining onderdeel van de leergang. De Examen- en Assessmenttrainingen worden klassikaal gegeven. 

Van FFP naar CFP

Adviseurs die zijn gecertificeerd als financieel planner zullen vanaf 1 januari 2022 alleen nog de titel CFP gebruiken. Zo intensiveert de Vereniging FFP haar samenwerking met de internationale Financial Planning Standards Board (FPSB Ltd). Bovendien draagt de keuze voor de titel CFP bij aan een eenduidige uitstraling van de beroepsgroep in Nederland. Meer weten? Je leest het hier.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor een van bovenstaande opleidingen? Selecteer dan hieronder je gewenste opleiding.