Wft Pensioen

Door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen wordt het pensioenadvies steeds complexer. Van u als pensioenadviseur wordt verwacht dat u niet alleen op de hoogte bent van de maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook de (wijzigende) wet- en regelgeving op het gebied van pensioen. In de opleiding Wft Pensioen leer je over al deze relevante onderwerpen, ontwikkelingen en wetgeving. Onmisbaar voor iedere financieel professional die in de praktijk met pensioenen werkt. Goed voorbereid naar je examen!


 • Optimale voorbereiding op het examen
 • Verschillende leervormen
 • Korting op het examen bij het EIFD
Studiebelasting
204 uur
Geldigheid
1 jaar
Doel
examen Wft Pensioen

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding bereidt je voor op het wettelijke examen Wft Pensioen. De inhoud van de opleiding is opgedeeld in de drie examenonderdelen:

 • Kennis & Begrip
 • Vaardigheden & Competenties
 • Professioneel Gedrag

Je gaat aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

 • Juridische, Fiscale en Financiële Aspecten van het (te verzekeren) pensioen
 • Weten wat voor pensioen er mogelijk is
 • Inventariseren van de klantwens- en doel voor het te verzekeren pensioen
 • Adviseren over een passend pensioenproduct

Adviseer je pensioenen dan dien je in bezit te zijn van een geldig Wft Basisdiploma, Wft Vermogen- en Wft Pensioendiploma.

Examen

Als je kiest voor één van onze opleidingen, ontvang je een kortingsvoucher om met € 25 korting het examen te boeken bij het Examen Instituut Financiële Dienstverlening (EIFD). Voor meer informatie over het EIFD gaat u naar: www.eifd.nl. Voor de opleiding examentraining en examen op één dag, heb je geen voucher nodig. Dat examen boek je direct bij inschrijving voor de opleiding.

Onze leervormen

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving. Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen: Diagnostische toet…

Lees meer

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving.

Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen:

 • Diagnostische toets met studieadvies
 • Adaptieve leeromgeving
 • Uitlegvideo’s over kennis en examentips
 • Examenoefenomgeving met oefenexamens en een simulatie van het Wft examen
 • Digitale syllabi per onderwerp
 • Interactieve studie- en examentips

De inlogcode voor het zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig.  

Optioneel: Een geprinte versie van de syllabus. Dit kun je aanvinken in het inschrijfformulier.

Examentraining en examen op één dag

Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen. Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale …

Lees meer

Examentraining en examen op één dag

Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen.
Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale zelfstudiepakket te doorlopen.

Direct examen doen  
Na de examentraining is er een korte pauze waarna je direct de mogelijkheid hebt om op dezelfde locatie het Wft examen af te nemen.

Tijdens de examentraining geeft de trainer je inzicht in de opzet van het examen en krijg je examentips. Je maakt onder begeleiding een groot aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert om te gaan met de wijze van vraagstelling. We gaan in op lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen. Het toepassen van de kennis in de context van het examen is de hoofdzaak.

De uitslag van het examen ontvang je van DUO binnen 48 uur na het examen.

Examentraining

In één dag inzicht in de opzet van het examen en aan de slag met examentips. Tijdens de examentraining geeft de trainer je inzicht in de opzet van het…

Lees meer

Examentraining

In één dag inzicht in de opzet van het examen en aan de slag met examentips.

Tijdens de examentraining geeft de trainer je inzicht in de opzet van het examen en krijg je examentips. Je maakt onder begeleiding een heel aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert om gaan met de wijze van vraagstelling. We gaan in op lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen. Het toepassen van de kennis in de context van het examen is de hoofdzaak.

Voor deze leervorm zijn geen data beschikbaar. Wil je gebruikmaken van een examentraining, neem dan contact met ons op via 088-8288788.

Klassikale opleiding inclusief digitaal zelfstudiepakket

Aan de slag met de stof door middel van ons digitale lespakket. Daarna een intensieve voorbereiding op het examen met de klassikale dagen door één van…

Lees meer

Klassikale opleiding inclusief digitaal zelfstudiepakket

Aan de slag met de stof door middel van ons digitale lespakket. Daarna een intensieve voorbereiding op het examen met de klassikale dagen door één van onze docenten.

Het digitale zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen:

 • Diagnostische toets met studieadvies
 • Adaptieve leeromgeving
 • Uitlegvideo’s over kennis en examentips
 • Examenoefenomgeving met oefenexamens en een simulatie van het Wft examen
 • Digitale syllabi per onderwerp
 • Interactieve studie- en examentips
 • Geprinte versie van de syllabi

Tijdens de 4 klassikale dagen wordt de inhoud van de Wft-module behandeld. Via cases komt de theorie aan bod en wordt de toepassing daarvan getraind. De laatste klassikale dag is een examentraining. Hierin geeft de trainer je inzicht in de opzet van het examen en krijg je examentips. Je maakt onder begeleiding een heel aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert om gaan met de wijze van vraagstelling. We gaan in op lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen. Het toepassen van de kennis in de context van het examen is de hoofdzaak.

De inlogcode voor het zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig.  

De inhoud van de opleiding is gericht op het Wft examen vóór 1 april 2018. Volg je deze opleiding en wil je ná 1 april 2018 examen doen dan dien je nog aanvullend studiemateriaal door te nemen dat medio februari/maart beschikbaar wordt gesteld, dit betreft de actualiteiten die na 1 april 2018 worden getoetst op het examen. Ons advies m.b.t. het volgen van deze opleiding is om het examen af te ronden voor 1 april 2018.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens