Wft Pensioen

Dukers & Baelemans biedt een compleet aanbod opleidingen voor het behalen van jouw diploma Wft Pensioen. Kies de leervorm die bij jou past: Digitaal zelfstudiepakket, Examentraining via videoleren, Klassikale examentraining (met evt. examen op dezelfde dag) of een Klassikale opleiding. Boek nu en ontvang € 25 korting op jouw Wft examen!

Let op: Vanaf 1 april 2019 wijzigen de Wft examens. Vanaf deze datum worden de 2019 actualiteiten, cijfers en wet- en regelgeving getoetst. In maart passen wij ons Digitaal zelfstudiepakket hierop aan. Wil je vóór 1 april 2019 een Digitaal zelfstudiepakket aanschaffen? Kijk dan hieronder of je het beste de 2018 of 2019 versie aanschaft.


SCHRIJF JE NU IN


 • Slim leren met oefenvragen in de adaptieve digitale leeromgeving
 • Gratis oefenexamens
 • € 25 korting op je examen
Studiebelasting
75-90 uur
Geldigheid
1 jaar
Prijs
vanaf € 50

Inhoud en voordelen

Als financieel professional met inhoudelijk klantcontact over pensioenen, moet je beschikken over de Wft beroepskwalificatie Pensioen. Deze behaal je door te slagen voor de examens Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Pensioen. Je behoudt je beroepskwalificatie geldig door het periodiek behalen van het PE Pensioen examen. 

Deze opleiding bereidt je voor op het wettelijk examen Wft Pensioen. In dit examen word je getoetst op de actuele kennis over een aantal relevante onderwerpen zoals:

 • Juridische, fiscale en financiële aspecten van het (te verzekeren) pensioen.
 • Inventariseren van de klantwens en het klantdoel voor het te verzekeren pensioen.
 • Weten welke pensioenen mogelijk zijn.
 • Adviseren over een passend pensioenproduct.

Gratis Wft oefenexamens

In tegenstelling tot bij de meeste opleiders, betaal je bij Dukers & Baelemans niets extra’s voor de oefenexamens. In ons Digitaal zelfstudiepakket vind je drie complete Wft oefenexamens. Deze oefenexamens kennen dezelfde opbouw, puntentelling, diversiteit van vragen en tijdslimiet als het Wft examen. Je kunt deze oefenexamens onbeperkt maken en je behaalde resultaten met de bijbehorende feedback inzien. Één van de oefenexamens kent daarnaast ook nog exact dezelfde look-and-feel als het CDFD examen. In Examentraining via videoleren vind je nog een extra gratis Wft oefenexamen. 

Studeer je nog niet bij Dukers & Baelemans en wil je alvast kennismaken met het soort vragen dat je op het examen Wft Pensioen kunt verwachten? Klik dan hier voor een gratis beknopt Wft oefenexamen. Na de oefenvragen tref je de juiste antwoorden met een korte motivatie van deze antwoorden. Let op: deze oefenexamens bereiden je voor op de examens vóór 1 april 2019. Na deze datum wijzigen de examens en publiceren wij nieuwe oefenexamens voor 2019.

€ 25 Korting op je Wft Pensioen examen

Bestel je bij ons een Wft opleiding? Dan ontvang je een kortingsvoucher van € 25 voor jouw Wft Pensioen examen. Je boekt het examen via de website van het EIFD. Voor de opleiding Klassikale examentraining en examen op één dag ontvang je geen voucher; het examen (incl. de korting) is reeds inbegrepen in de prijs van deze opleiding.

Wft & PE checker

Wil jij weten welke examens je vóór 01-04-2019 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden? Met de gratis online tool Wft & PE checker ontvang je in slechts drie stappen een persoonlijk studieadvies. Meer informatie lees je hier.

Permanent Actueel

Naast het geldig houden van jouw beroepskwalificatie(s) door het periodiek behalen van het PE examen, dien je ook aantoonbaar op de hoogte te zijn van de actualiteiten in jouw vakgebied. Met Permanent Actueel ben je voor slechts € 6,50 per maand altijd op de hoogte, voldoe je op een efficiënte manier aan de eisen van de AFM én bereid je je tevens voor op het periodieke PE examen.

Onze leervormen

Digitaal zelfstudiepakket 2018

Studeer waar en wanneer jij wilt met ons Digitaal zelfstudiepakket: op je desktop, tablet of mobiele telefoon. Je betaalt hiervoor € 142 en ontvangt d…

Lees meer

Digitaal zelfstudiepakket 2018

Studeer waar en wanneer jij wilt met ons Digitaal zelfstudiepakket: op je desktop, tablet of mobiele telefoon. Je betaalt hiervoor € 142 en ontvangt daarbij een kortingsvoucher van € 25 voor het boeken van je examen. Zo bereid jij je dus voor slechts € 117 voor op jouw examen. Onze interactieve leeromgeving biedt de volgende leerelementen:

 • Kennis- en vaardighedentraining: theorie gecombineerd met oefenvragen per onderdeel.
 • Oefenen met extra vragen in de slimme adaptieve kennistool Brainpower. Brainpower analyseert je kennisopbouw & kennisniveau per leerdoel en focust op de leerdoelen die jij nog niet goed genoeg beheerst. Zo weet je precies op welke onderdelen je nog moet focussen.
 • Examenoefenomgeving met vier oefenexamens waaronder een voorbeeldexamen in de look-and-feel van het examen van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).
 • In de kennis- en vaardigheden training, Brainpower en de oefenexamens vind je in totaal ruim 550 vragen om te oefenen voor jouw Wft Pensioen examen. 
 • Digitale Wft syllabus.
 • Uitlegvideo met tips over het beantwoorden van casusvragen.
 • Uitlegvideo met examentips.

Je kunt tijdens het bestelproces aanvullend Examentraining via videoleren en/of de geprinte syllabus bestellen.

Let op:

 • De inlogcode voor het Digitaal zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig. 
 • Je kunt maximaal 1 kortingsvoucher per examen inwisselen.
 • Vanaf 1 april 2019 wijzigen de Wft examens. Vanaf deze datum worden de 2019 actualiteiten, cijfers en wet- en regelgeving getoetst. In maart passen wij ons Digitaal Zelfstudiepakket hierop aan. Wil je vóór 1 april 2019 een Digitaal zelfstudiepakket aanschaffen? Kijk dan hieronder of je het beste de 2018 of 2019 versie aanschaft.

Klassikale examentraining en examen op één dag (excl. Digitaal zelfstudiepakket)

Heb je het Digitaal zelfstudiepakket bestudeerd en wil je jezelf extra voorbereiden op het examen via een klassikale examentraining en aansluitend exa…

Lees meer

Klassikale examentraining en examen op één dag (excl. Digitaal zelfstudiepakket)

Heb je het Digitaal zelfstudiepakket bestudeerd en wil je jezelf extra voorbereiden op het examen via een klassikale examentraining en aansluitend examen doen? Schrijf je dan in voor Klassikale examentraining en examen op één dag. Door het Wft examen direct af te leggen na de examentraining is jouw slagingskans het hoogst. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Uitleg van lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen.
 • Inzicht in de opzet van het examen.
 • Examentips.
 • Onder begeleiding van de docent maak je een groot aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert omgaan met de wijze van vraagstelling. 
 • Na de examentraining leg je op dezelfde locatie jouw Wft examen af.
 • De uitslag van het Wft examen ontvang je van DUO binnen 48 uur na het examen. 

De kosten van de Klassikale examentraining en examen op één dag bedragen € 315. Je kunt tijdens het bestelproces aanvullend het Digitaal zelfstudiepakket en/of de geprinte syllabus bestellen.

Let op: 

 • Om je voor te bereiden op de Klassikale examentraining en examen op één dag is het nodig ons Digitaal zelfstudiepakket te doorlopen.
 • Het Digitaal zelfstudiepakket is niet inbegrepen bij de prijs en dien je los te bestellen.
 • De inlogcode voor het Digitaal zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig. 
 • Het Wft examen is bij de prijs inbegrepen.

Klassikale examentraining (excl. Digitaal zelfstudiepakket)

Heb je het Digitaal zelfstudiepakket bestudeerd en wil je jezelf extra voorbereiden op het examen via een Klassikale examentraining? Tijdens de traini…

Lees meer

Klassikale examentraining (excl. Digitaal zelfstudiepakket)

Heb je het Digitaal zelfstudiepakket bestudeerd en wil je jezelf extra voorbereiden op het examen via een Klassikale examentraining? Tijdens de training krijg je: 

 • Uitleg van lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen.
 • Inzicht in de opzet van het examen.
 • Examentips.
 • Onder begeleiding van de docent maak je een groot aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert omgaan met de wijze van vraagstelling. 

De data en locaties voor deze opleiding kun je vinden bij de leervorm Klassikale examentraining en examen op één dag (je volgt dan enkel de Klassikale examentraining en maakt het examen niet aansluitend maar op een datum en locatie van jouw keuze). De kosten van de Klassikale examentraining bedragen € 175. Bij je bestelling ontvang je een kortingsvoucher van € 25 voor het boeken van je Wft examen. Wil je een Klassikale examentraining boeken? Neem dan contact met ons op via 088 – 82 88 788.

Let op: 

 • Om je voor te bereiden op de Klassikale examentraining is het nodig ons Digitaal zelfstudiepakket te doorlopen.
 • Het Digitaal zelfstudiepakket is niet inbegrepen bij de prijs en dien je los te bestellen.
 • De inlogcode voor het Digitaal zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig. 
 • Het Wft examen is niet bij de prijs inbegrepen en boek je zelf op een datum en locatie die voor jou het beste uitkomt.
 • Je kunt maximaal 1 kortingsvoucher per examen inwisselen.

Klassikale opleiding (incl. Digitaal zelfstudiepakket)

Je gaat aan de slag met de stof uit ons Digitaal zelfstudiepakket. Daarnaast krijg je een intensieve voorbereiding op het Wft examen in 3 klassikale d…

Lees meer

Klassikale opleiding (incl. Digitaal zelfstudiepakket)

Je gaat aan de slag met de stof uit ons Digitaal zelfstudiepakket. Daarnaast krijg je een intensieve voorbereiding op het Wft examen in 3 klassikale dagen. De laatste klassikale dag bestaat uit een uitgebreide examentraining. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Digitale leeromgeving met hierin Brainpower (een adaptieve kennistool om slim te leren door het maken van vragen), een kennis- en vaardighedentraining, een digitale Wft syllabus, een examenoefenomgeving met vier oefenexamens en uitlegvideo's met examentips en tips over het beantwoorden van casusvragen.
 • Geprinte versie van de Wft syllabus.
 • Een ervaren docent behandelt de volledige Wft-module aan de hand van casuïstiek. Hierbij komt de theorie aan bod én wordt de toepassing daarvan getraind.
 • Uitleg van lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen.
 • Inzicht in de opzet van het examen.
 • Examentips.
 • Onder begeleiding van de docent maak je een groot aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert omgaan met de wijze van vraagstelling. 

De kosten van de Klassikale opleiding bedragen € 525 (inclusief Digitaal zelfstudiepakket). Bij je bestelling ontvang je een kortingsvoucher van € 25 voor het boeken van je Wft examen. 

Let op: 

 • De inlogcode voor het Digitaal zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig. 
 • Het Wft examen is niet bij de prijs inbegrepen en boek je zelf op een datum en locatie die voor jou het beste uitkomt.
 • Je kunt maximaal 1 kortingsvoucher per examen inwisselen.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

Wft vakbekwaamheid

Mensen helpen om goede financiële beslissingen te nemen, daar draait het om als je financieel professional bent. Met je vakkennis en een dosis gezond…

Lees meer