Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
WEBSIZE Dukers Baelemans 6733
  1. Home
  2. Thema's
  3. PE FFP 2020-2021

PE FFP 2020-2021

Om jouw certificering als financieel planner te behouden, dien je in de periode 2020-2021 PE FFP punten te behalen voor de onderdelen ‘Kennis & Actualiteit’ (K&A) en ‘Praktijktoepassing’ (PT). Op deze pagina vind je de leervormen die Dukers & Baelemans binnen de onderdelen K&A en PT aanbiedt.

Praktijktoepassing (PT)

In de periode 2020-2021 moet je om je certificering te behouden 12 PE FFP PT punten behalen. Dukers & Baelemans biedt hiervoor 3 tweedaagse opleidingen aan die ieder 12 PE FFP PT punten opleveren. Je kunt de opleidingen in klassikale variant of als virtual classroom volgen.

In deze tweedaagse opleidingen trainen we met behulp van concrete casuïstiek op kennis, vaardigheden en gedrag. Ter voorbereiding op de opleiding bestudeer je de relevante actualiteiten in onze digitale leeromgeving. Tijdens de opleiding brengen we deze actualiteiten vervolgens naar de praktijk. We gaan onder andere aan de slag met de inventarisatie van klantgegevens, het analyseren van klantcasussen en het voeren van inhoudelijke klantgesprekken. Daarbij combineren we de opgedane kennis met jouw vaardigheden en gedrag. Dit stelt je in staat om het geleerde direct toe te passen in jouw adviespraktijk. Om je voldoende tijd en ruimte te geven om te oefenen met je competenties, beperken we de groepen tot maximaal 12 deelnemers.

Combinatie PE FFP en PE SEH

Ben je naast gecertificeerd Financieel Planner ook Erkend Financieel Adviseur (EFA)? Let dan op! De tweedaagse opleiding PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding levert óók punten op voor je PE SEH. Je behaalt met deze opleiding dus niet alleen 12 PE FFP PT punten maar ook 12 PE SEH punten (6 categorie A en 6 categorie B).

Wil je meer weten over de PE SEH? Bekijk dan onze themapagina PE SEH 2021.

Vermogensplanner

Ben jij Vermogensplanner en wil je op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen in jouw vak? Dan is de tweedaagse opleiding PE FFP 2020-2021 - DGA uitermate geschikt voor jou.

Kennis & Actualiteit (K&A)

Binnen het onderdeel K&A dien je ieder jaar 14 PE FFP punten te behalen. Over de periode 2020-2021 dien je dus in totaal 28 punten te behalen. Dit kan op de volgende manieren:

  • K&A Vakartikelen: via FFP, minimaal 4 punten
  • K&A Webinars: via FFP, minimaal 2 punten
  • K&A Expert Meeting: via FFP Congres en FFP Forum
  • K&A Wft/PA-abonnement: via opleidingsinstituut, maximaal 4 punten
  • K&A Actualiteitenprogramma: via opleidingsinstituut, maximaal 6 punten

Bij Dukers & Baelemans kun je K&A punten behalen via een Wft/PA-abonnement of een Actualiteitenprogramma:

K&A Wft/PA-abonnement (4 PE FFP K&A punten)

Heb je via Dukers & Baelemans een Permanent Actueel abonnement lopen op minimaal een van de modules Basis, Vermogen, Hypothecair Krediet, Inkomen of Pensioen? Dan delen wij deze gegevens op jouw verzoek met de Stichting FFP voor de registratie van de 4 PE FFP K&A punten. Stuur hiervoor een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl met hierin je voor- en achternaam, geboortedatum, FFP-nummer en de vermelding dat je ons toestemming geeft om jouw deelname aan Permanent Actueel door te geven aan de Stichting FFP.  

K&A Actualiteitenprogramma's (2, 3 of 6 PE FFP K&A punten)

De PE FFP K&A punten melden wij op verzoek aan als je een van de bovenstaande opleidingen volgt. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je FFP-nummer.

Van FFP naar CFP

Adviseurs die zijn gecertificeerd als financieel planner zullen vanaf 1 januari 2022 alleen nog de titel CFP gebruiken. Zo intensiveert de Vereniging FFP haar samenwerking met de internationale Financial Planning Standards Board (FPSB Ltd). Bovendien draagt de keuze voor de titel CFP bij aan een eenduidige uitstraling van de beroepsgroep in Nederland. Meer weten? Je leest het hier.

Delen:

Gerelateerd nieuws

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.