Dukers Baelemans 6715
Terug naar het overzicht

Subsidieregeling energiebesparende isolatiemaatregelen woningeigenaren

Nu de kou het land uit is getrokken, kunnen woningeigenaren de balans opmaken. Is mijn huis goed geïsoleerd, of is mijn gasverbruik de afgelopen week door mijn slecht geïsoleerde dak gegaan?

17-02-2021
Hans Dekker
1 min.

Goede isolatie is de eerste stap in het verduurzamen van de woning. Woningeigenaren kunnen investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) ontvangen als zij minimaal twee isolatiemaatregelen (laten) uitvoeren.

Vanaf 1 januari 2021 is de subsidie voor isolatiemaatregelen ondergebracht in de ISDE. Voor die datum ging het om de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Voor een woningeigenaar maakt het niet veel uit op basis van welke regeling hij subsidie ontvangt. Het is wél belangrijk dat mensen weten welke subsidiemogelijkheden er zijn. Het is daarom van groot belang dat hypotheekadviseurs blijven wijzen op de mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning en de subsidieregelingen die daarmee gepaard gaan.

Ben jij financieel adviseur en wil je graag meer weten of de ISDE? Kijk dan eens op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen

Hans Dekker Dukers Baelemans
Hans Dekker

Docent & Ontwikkelaar bij Dukers & Baelemans.

Delen: