1. Home
  2. Opleidingen
  3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)
  4. PE CFP 2022-2023 - Vermogensopbouw
Certified Financial Planner (CFP/FFP)

Vermogensopbouw binnen de financiële planning

  • Focus op actualiteiten in de vermogensopbouw
  • Trainers met ervaring in de adviespraktijk
  • Ruimte voor eigen inbreng én netwerken
  • Studievormen Klassikaal of virtual classroom
  • PE-punten 6 punten PE CFP (PT) 2022-2023
  • Prijs Vanaf € 299

PE CFP Vermogensopbouw binnen de financiële planning

Vermogensopbouw in de financiële planning is meer dan sparen en beleggen in aandelen en obligaties. Via allerlei kanalen worden klanten getriggerd om te beleggen in alternatieve beleggingsinstrumenten. Maar wat kan de invloed van zo’n alternatief beleggingsinstrument zijn op de vermogenspositie van je klant en zijn toekomstige doelen en wensen?

Steeds meer mensen beleggen in commercieel vastgoed of willen hiermee starten. Wat is de invloed hiervan op de financiële planning?

Wat is de impact van de plannen die het kabinet presenteerde in het coalitieakkoord 2021-2025 voor het rendement op het vermogen van je klant. Er gaat de komende jaren nogal wat veranderen.

Naast de vermogensopbouw door de huidige generatie zullen we ook ruim aandacht geven aan het voortzetten van deze opbouw door de volgende generatie.

Door het volgen van deze eendaagse opleiding behaal je 6 PE CFP punten 2022-2023 voor het onderdeel Praktijktoepassing. Je kunt deze opleiding klassikaal of als virtual classroom volgen.

Inhoud

De opleiding bestaat uit een 1-daagse training. Deze kan klassikaal of virtueel gevolgd worden. Tijdens de dag zal gebruik gemaakt worden van een digitale leeromgeving waarin de cursisten de casuïstiek kunnen ophalen en waar na de dag de uitwerkingen van deze casuïstiek aan toegevoegd zullen worden. Tijdens de training komen diverse onderwerpen aan bod.

Alternatieve beleggingsinstrumenten

Vermogensopbouw in de financiële planning is meer dan sparen en beleggen in aandelen en obligaties. Via allerlei kanalen worden klanten getriggerd om te beleggen in alternatieve beleggingsinstrumenten. Maar wat kan de invloed van zo’n alternatief beleggingsinstrument zijn op de vermogenspositie van je klant en zijn toekomstige doelen en wensen. Jij bent voor de klant de trusted advisor die hem hierbij moet en kan helpen.

Vaak horen we dat adviseurs zeggen dat ze van hun werkgever niet over bepaalde producten of diensten mogen adviseren. Het beleid van je werkgever is natuurlijk leidend, maar je klant verwacht wel van je dat je op de hoogte bent. Daarom staan we stil bij de voor- en nadelen van alternatieve beleggingsinstrumenten.

Commercieel vastgoed

Ook kijken we naar de kansen en valkuilen van beleggen in commercieel vastgoed. In de spreiding van het vermogen neemt deze asset steeds vaker een prominente plaats in. In het coalitieakkoord 2021-2025 zijn een aantal wijzigingen aangekondigd in de wet- en regelgeving die van belang zijn voor beleggers in commercieel vastgoed. Uiteraard zullen we hier uitgebreid bij stil staan.

Volgende generatie

Naast de vermogensopbouw door de huidige generatie geven we ruim aandacht aan het voortzetten van deze opbouw door de volgende generatie. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden om bij leven een woning over te dragen aan de volgende generatie en toch zelf in de woning te blijven wonen, en wat zijn mogelijke risico’s hierbij?

Box 3

We noemden al even het coalitieakkoord 2021-2025. Dit akkoord is van belang voor de belastingheffing over het opgebouwde vermogen. Vermogensopbouw vindt vaak plaats in box 3 van de Wet IB 2001. De wijze van belastingheffing in deze box staat al langere tijd onder druk. Het huidige kabinet heeft van de Hoge Raad de verplichting gekregen om de heffingswijze aan te passen. Ook heeft het kabinet de verplichting gekregen een eerdere aanslag terug te draaien. Wat zijn de gevolgen van deze verplichtingen voor anderen en wat betekent dit voor de toekomst? Deze ontwikkelingen volgen wij uiteraard op de voet en vormen een centraal onderdeel van deze dag.

Voor wie?

Deze 1-daagse opleiding is bedoeld voor CFP-gecertificeerde financieel planners die zich verder willen bekwamen in hun vak.

Voorbereiding

Je hoeft voor deze dag niets voor te bereiden. Inbreng van eigen praktijkervaring is altijd welkom, dus daar alvast even over nadenken is natuurlijk wel belangrijk.

Resultaat

Na afronding van deze opleiding ben je weer volledig op de hoogte van de beleggingsmogelijkheden die via diverse kanalen aan je klanten worden aangeboden. Je bent in staat om de impact van deze mogelijkheden in de financiële planning van je klant goed in te schatten.

PE-punten

Het volgen van deze 1-daagse opleiding levert je de volgende PE-punten op:

FFP: 6 punten PE CFP (PT) 2022-2023

SEH: 6 punten PE SEH categorie B

RB: op verzoek

De PE CFP-punten worden automatisch toegekend na het volgen van de opleiding.

Kosten registratie PE CFP-punten
Wij zorgen voor de registratie van jouw PE CFP-punten in het PE-systeem van de FFP. Hiervoor betaal je € 48,50 (excl. btw) aan de Stichting Certificering FFP. Je ontvangt hiervoor een aparte factuur.

Dit bedrag is enerzijds voor de registratie zelf, en draagt anderzijds bij aan de totale kosten die de Stichting Certificering FFP maakt om het PE-stelsel voor FFP-leden te ontwikkelen en beheren. Een verdere specificatie van deze werkzaamheden vind je op de website van FFP.

Beschikbare leervormen

Inbegrepen
  • CFP syllabi
  • Vrijgesteld van btw
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
  • 06 december 2023 (09:00 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
VOL
Startdatum
  • 19 december 2023 (09:00 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
VOL
Startdatum
  • 28 december 2023 (09:30 - 16:30)
Locatie Virtual classroom
Inbegrepen
  • CFP syllabi
  • Locatiekosten
  • Vrijgesteld van btw
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
  • 12 december 2023 (09:00 - 16:30)
Locatie Amsterdam
Startdatum
  • 21 december 2023 (09:00 - 16:30)
Locatie Tilburg
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans